Lens bevestigt terugkeer Spierings: 'Delicaat, maar we geven ons over'

Lens bevestigt terugkeer Spierings: 'Het is delicaat, maar we geven ons over'

14 september 2023 om 17:28
Laatste update: 14 september 2023 om 17:35

RC Lens-trainer Franck Haise bevestigt de terugkeer van Stijn Spierings naar Toulouse. Hij erkent dat de 27-jarige Nederlander niet uit de verf kwam in het Stade Bollaert-Delelis.

Spierings genoot afgelopen zomer ook belangstelling van PSV, maar hij verruilde Toulouse transfervrij voor Lens. De keuze voor de nummer twee van de Ligue 1 van het vorige seizoen bleek een ongelukkige. Franse media spraken al van een 'castingfout'.

"Hij is een goede speler, daar is geen discussie over", reageert Haise op een persconferentie, geciteerd door RMC Sport. "Het moet qua spelprincipes een goede match zijn, maar we moeten toegeven dat het moeilijk was. We hebben onszelf de tijd gegeven en we hebben geprobeerd te kijken of het op het veld zou kunnen werken. We beseffen dat het delicaat is, maar we hebben ons overgegeven."

Volgens Haise is dat ook in het belang van Spierings. "Er zijn altijd twee opties. Of we wachten een jaar en dan gebeurt er wat er gebeurt. Of we vinden de oplossing die zeker niet ideaal is, maar wel het minst slecht voor beide partijen. In overleg met de speler hebben we voor deze optie gekozen. Stijn kent de principes bij Toulouse, die anders zijn dan de onze."

Door een speciale regel kunnen Franse clubs na het sluiten van de transfermarkt nog één binnenlandse transfer doen. Daar maken Lens, Toulouse en Spierings nu gebruik van. De middenvelder werd woensdagavond al door enthousiaste fans onthaald in Toulouse.