Spierings na 'castingfout' terug in Toulouse: 'Hij vertraagt het spel steeds'

Spierings na 'castingfout' terug in Toulouse: 'Hij vertraagt het spel steeds'

14 september 2023 om 09:26

Stijn Spierings is hard op weg om weer met hangende pootjes terug te keren bij Toulouse. De middenvelder trok deze zomer transfervrij de deur achter zich dicht om naar RC Lens te trekken, maar dat huwelijk liep niet goed af. Inmiddels spreekt L’Équipe over een 'castingfout' van Lens.

Volgens de Franse sportkrant heeft Lens niet goed gekeken naar de kwaliteiten van Spierings. "Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij wat trainer Franck Haise wil. Spierings heeft de neiging om het spel steeds te vertragen. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk."

Spierings sloeg afgelopen zomer een overstap naar PSV af om de Champions League in te gaan met RC Lens. Echter stond hij in zijn eerste competitiewedstrijden maar één keer in de basis en werd hij toen al rap gewisseld. Spierings werd ook niet ingeschreven voor de Champions League en inmiddels is hij weer in Toulouse om zijn terugkeer te verzilveren. In Frankrijk mag een ploeg één speler na de transferwindow nog een transfer laten maken.