Frenkie wil met Barcelona voeten laten spreken: 'We mogen geen praatjes hebben'

Frenkie wil voeten laten spreken: 'We mogen geen praatjes hebben'

14 september 2023 om 23:52

In gesprek met het Spaanse Movistar laat Frenkie de Jong zich uit over de sportieve groei van FC Barcelona. De middenvelder van het Nederlands elftal speelt met zijn club in de Champions League en wil zich met de Catalanen laten zien in het miljoenenbal, na twee matige Europese jaren.

In de laatste twee seizoenen werd Barcelona in de groepsfase van de Champions League geëlimineerd, waarna de club de Europa League in moest. De Jong kijkt uit naar het toernooi, maar wil vooral zijn voeten laten spreken. "We hebben ons in de afgelopen twee jaar niet gekwalificeerd voor de knock-outfase, dus we mogen geen praatjes hebben, maar het op het veld bewijzen."

De Blaugrana neemt het in de groepsfase op tegen Royal Antwerp, FC Porto en Shakhtar Donetsk. De Jong erkent dat de poule van vorig seizoen, met Inter Milan, Bayern München en Viktoria Pilsen moeilijk was, maar blijft waken voor onderschatting: "We hebben er vertrouwen in, maar we moeten het laten zien." De voormalig Ajacied ontvangt in dit nog prille seizoen lovende kritieken over zijn spel, maar is kritisch op zichzelf: "Ik moet nog veel verbeteren."