WK-held geeft inkijkje in clausules nieuw contract: 'Win-winsituatie qua bedragen'

WK-held geeft inkijkje in clausules nieuw contract: 'Win-winsituatie qua bedragen'

15 september - 07:28
30

Andries Noppert draait er niet om heen: hij had zeker verwacht dat hij na het WK een transfer zou maken. Er kwamen echter geen clubs die concreet waren voor de Nederlandse sluitpost en dus bleef hij bij Heerenveen. Gelukkig denken de Friezen ook mee over zijn toekomst.

"Ik had mezelf na het WK wel in een ander shirt gezien ja", vertelt een eerlijke Noppert aan De Telegraaf. "Ik ben er toen niet heel erg mee bezig geweest, omdat ik werd geleefd door het moment. Ik hoopte dat bepaalde deuren voor mij open gingen na een goed WK, want elke voetballer wil het hoogst haalbare. Alleen raakte ik kort erna geblesseerd en dan pakt natuurlijk geen club je."

Noppert vond het jammer, maar is dus ook realistisch. Bij Heerenveen heeft de sluitpost het ook naar zijn zin, waardoor hij zijn contract verlengde. Toch liet hij daar wel wat zekerheden in opnemen. "Vervolgens heb ik zelf de keuze gemaakt m’n contract te verlengen, maar daar zitten allemaal mooie clausules in. Ik ben heel blij dat Heerenveen meedenkt wat mijn toekomstplaatje betreft. De afgesproken bedragen zijn voor de club goed en kunnen mij ook iets moois brengen. Het is een win-winsituatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s