'Ajax en Barcelona monitoren zelfde toptalent uit ploeg Van Bommel voor januari'

'Ajax en Barcelona kruisen mogelijk degens: zelfde Belgische toptalent op radar'

15 september 2023 om 08:53
Laatste update: 15 september 2023 om 09:01

Een groot aantal Europese topclubs heeft Arthur Vermeeren hoog op het lijstje staan voor de transferperiode van januari. Volgens Mundo Deportivo hebben onder andere FC Barcelona, RB Leipzig en Liverpool de Belg op de radar. Naast die ploegen zou ook Ajax de achttienjarige middenvelder intensief volgen.

Vermeeren staat bij Barcelona al sinds vorig seizoen op de radar. Trainer Xavi zou erg gecharmeerd zijn van de Belg, die op dit moment onder de vleugels van Mark van Bommel speelt bij Royal Antwerp. De Catalanen stuurden onlangs een scout naar de wedstrijd van Antwerp, maar ook AS Monaco, West Ham United en Borussia Dortmund zouden op de tribune hebben gezeten. Bij die waslijst aan topclubs kunnen dus ook Liverpool, Leipzig en Ajax worden gerekend.

De achttienjarige Vermeeren wordt al jaren gezien als hét toptalent van de Belgen. Vorig seizoen begon hij in 24 wedstrijden als basisspeler en liet Van Bommel hem twee keer invallen bij Antwerp. Vermeeren moet naar verluidt tussen de vijftien en twintig miljoen euro kosten. Voor Barcelona lijkt de jonge Belg een goede optie, omdat zijn salariseisen nog niet zo hoog zijn.