De Jong kan weer aan de slag:

De Jong kan weer aan de slag: "Als zij me bellen, ga ik zeker luisteren"

15 september 2023 om 10:38
Laatste update: 15 september 2023 om 10:59

Henk de Jong lijkt er wel voor open te staan om aan de slag te gaan bij NAC Breda als hoofdtrainer. De Parel van het Zuiden is door het ontslag van Peter Hyballa op zoek naar een nieuwe oefenmeester, terwijl De Jong weer helemaal gezond is.

Een klein jaar geleden moest De Jong noodgedwongen stoppen bij SC Cambuur. De Fries had lange tijd last van de cyste in zijn hoofd, waardoor hij een hersenoperatie moest ondergaan. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met De Jong, zo vertelt hij in gesprek met BN DeStem. "Gisteren (woensdag, red,) ben ik goed gekeurd. Dat is ruim vijf maanden nadat ik geopereerd ben. Ik voel me goed en sta klaar om aan de slag te gaan."

NAC is ondertussen op zoek naar een trainer. De Jong lijkt er wel wat voor te voelen om aan de slag te gaan in het Rat Verlegh Stadion. "NAC is echt waar een schitterende club. (...) Iedere trainer in Nederland vindt NAC een geweldige club. Een volksclub. Een moeilijke club. Maar dat zijn Cambuur en De Graafschap ook. Met die al die fanatieke mensen op de tribune. Dat is echt uniek."

De Jong staat dus wel open voor een telefoontje uit Breda. "Zolang ik de club ken, is het Avondje NAC legendarisch. Als ze mij bellen, ga ik zeker luisteren. Ik zou wel gek zijn anders."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: