Henk de Jong werkt aan rentree: 'Snap dat Ultee mij als bedreiging ziet'

Henk de Jong werkt aan rentree: 'Wil niet op Ultee zijn plek solliciteren'

19 juni 2023 om 14:05
Laatste update: 19 juni 2023 om 14:06

Henk de Jong wil in september weer aan de slag als trainer in het betaalde voetbal. De 58-jarige oefenmeester stopte op doktersadvies, maar wil de draad weer oppakken.

De Jong had een cyste in zijn hoofd en moest noodgedwongen stoppen met zijn werkzaamheden bij SC Cambuur. In de Sportcast van Omrop Fryslân vertelt hij dat hij van de dokter te horen heeft gekregen dat hij het rustig moet oppakken. "Als ik weer begin, moet ik door. Ik kan het niet maken tegenover de club waar ik dan trainer ben om weer te stoppen. En ook niet tegenover mezelf en mijn gezin. Ik wil niet afgekeurd worden, ik wil weer werken." Om die reden wacht De Jong tot september, voor hij ergens instapt.

Bij Cambuur had De Jong de eenzijdige optie om zijn contract met een jaar te verlengen. Sjors Ultee, die De Jong opvolgde, ligt ook nog een jaar vast, waardoor Cambuur per september in principe twee hoofdtrainers heeft. "Ik wil niet op Ultee zijn plek solliciteren, of wat dan ook. Ultee is trainer van Cambuur en heeft gewoon een contract. Ik was ziek en zou nooit terugkomen", benadrukt De Jong, die daarmee in het midden laat of hij bij Cambuur of elders aan de slag gaat.

"Laat honderd procent duidelijk zijn dat ik altijd wil samenwerken, maar ik snap Ultee volledig als hij mij ook wat als een bedreiging ziet", aldus de trainer. "Dan ga ik gewoon andere dingen doen."