'Opstappen Rubiales onvoldoende: Spaanse speelsters weigeren in actie te komen'

'Kopzorgen na Rubiales-exit: Spaanse speelsters weigeren in actie te komen'

15 september 2023 om 14:13

De soap omtrent de Spaanse ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales en de Spaanse vrouwenploeg krijgt wederom een nieuw hoofdstuk. Spanje Vrouwen weigert volgende week in actie te komen in de Nations League.

Hoewel Rubiales en bondscoach Jorge Vilda zijn vertrokken, eisen de Spaanse voetbalsters het vertrek van meerdere mensen bij de voetbalbond. In de komende interlandperiode neemt de wereldkampioen het in het kader van de Nations League op tegen Zweden en Zwitserland. Volgens diverse Spaanse media hebben 41 Spaanse speelsters via een brief laten weten zich niet beschikbaar te stellen voor de wedstrijden.

Reden hiervoor is dat zij het vertrek van Rubiales en Vilda onvoldoende achten. Aanleiding voor de onvrede is de kus van Rubiales aan speelster Jennifer Hermoso na de gewonnen WK-finale. De groep speelsters wil ook de secretaris en medewerkers van de persafdeling van de bond zien vertrekken. Montserrat Tomé, de nieuwe bondscoach, zit meteen met grote problemen. Vrijdag 16.00 uur moet de definitieve selectie bekendgemaakt worden.

Rubiales verschijnt vrijdag voor de rechter. Hermoso deed aangifte en het Spaanse Openbaar Ministerie vervolgt de voormalig bondsvoorzitter strafrechtelijk.