Ten Hag laat zich uit over Sancho en Antony: 'Club vroeg me één lijn te trekken'

Ten Hag laat zich uit over Sancho en Antony: 'Club vroeg me één lijn te trekken'

15 september - 15:55 Laatste update: 17:54
55

Erik ten Hag heeft gereageerd op de absentie van Antony en Jadon Sancho. Beide buitenspelers zijn om uiteenlopende redenen uit de selectie gezet bij Manchester United.

Antony wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Sancho ligt overhoop met Ten Hag, nadat hij via X - voorheen Twitter - van zich afbeet toen hem werd verweten te weinig arbeid te leveren. "Het gaat nooit om één fout, het is een proces dat je doormaakt", wijst de Nederlandse manager naar de situatie van Sancho.

"De club vroeg me om een lijn te trekken, omdat er voor vorig seizoen geen goede structuur was", legt Ten Hag uit. "Daardoor moest ik een duidelijke norm stellen. Als de grens dan wordt overschreden, dan moet je sterk zijn. Het draait altijd om het team. Dat gaat boven alles. Je hebt verschillende karakters en die moet je zien te managen."

Ten Hag weet nog niet wanneer Antony weer terugkeert bij de selectie van United. "Geen idee. Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar hij is oké." Plots heeft Ten Hag twee rechtsbuitens minder tot zijn beschikking. "Soms heb je te maken met tegenslagen. Daar hou je rekening mee met het samenstellen van je selectie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s