Steijn laat commotie achter zich: 'Koffie gedronken met Mislintat'

Steijn over commotie: 'Koffie gedronken met Mislintat en draad opgepakt'

15 september 2023 om 17:12
Laatste update: 15 september 2023 om 17:53

Maurice Steijn is ingegaan op de commotie die ontstond na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard voor de interlandperiode. De oefenmeester stelde na het teleurstellende gelijkspel in Limburg (0-0) dat hij nauwelijks inspraak heeft gehad in het transferbeleid.

"Wij hebben als staf onze ideeën neergelegd, alleen Sven heeft daarin andere keuzes gemaakt", zei Steijn, die aangaf dat 'weinig' van zijn suggesties naar Amsterdam zijn gekomen. Die uitspraken werden breed uitgemeten in de media. "Ik denk dat je dat ook allemaal in de juiste context moet zien. Bij veel mensen wordt die context volledig weggelaten", reageert de oefenmeester op de clubsite.

"In mijn optiek was het allemaal niet zo heel erg spannend", gaat Steijn verder. Hij benadrukt dat er van onmin met Mislintat geen sprake is. "Het zijn allemaal wild west-verhalen, wij hebben gewoon constant contact gehad. Sven was op vakantie en ik ben ook een paar dagen weggeweest. Afgelopen donderdag hebben we elkaar voor het eerst weer bij Ajax gezien, koffie gedronken en de draad gewoon weer opgepikt. Het is allemaal niet zo groot. Soms komen de werelden een beetje tegenover elkaar, dat is niet zo erg. Ik ben voor de korte termijn, Sven kijkt heel erg naar de lange termijn."

Steijn merkt dat er bij iedereen weer frisse energie is na de interlandbreak. "We hebben nu echt het gevoel: de groep is weer compleet, iedereen hebben we nu. Hoe je het wendt of keert, die laatste week voor Fortuna was toch rommelig, dat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. Met dien gevolgen dat we tegen Fortuna moesten spelen met jongens die nog niet eerder met elkaar hadden gespeeld. Daarin was de uitslag en het spel teleurstellend. Maar ik heb de jongens nu binnen zien komen, heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie."