Vitesse in nauw: 'Zitten in houdgreep en hebben hulp KNVB nodig'

Vitesse trekt aan de bel bij de KNVB: 'Opnieuw ons ongenoegen geuit'

15 september 2023 om 17:42

Vitesse wijst met de beschuldigende vinger naar de KNVB. Mede doordat er maar weinig schot zit in het overnameproces, dreigt de continuïteit van de club in het geding te komen. De Arnhemmers manen de bond dan ook tot spoed, meldt de Gelderlander.

Vitesse kan in handen vallen van de Common Group, onder leiding van de Amerikaanse zakenman Coley Parry. Het onderzoek van de licentiecommissie naar de overname loopt echter nog. Doordat ook transacties uit het verleden en de rol van Roman Abramovich worden onderzocht, neemt het veel tijd in beslag. Dat wekt inmiddels ergernis bij Vitesse, dat de bedrijfsvoering in gevaar ziet komen.

Wel is Wladimiroff Advocaten inmiddels gestart met het onderzoek naar de overname binnen de huidige sanctieregelgeving. "We zijn blij dat eindelijk ook op dit gebied de eerste stappen worden gezet",, stelt interim-directeur Peter Rovers in de Gelderlander. "Vitesse werkt aan alle drie de onderzoeken volledige mee en wacht inmiddels met smart op de voor haar positieve resultaten. Meer dan dit kunnen we niet doen, lijkt het. Het is inmiddels een lange zit en het wordt hoog tijd dat er op korte termijn duidelijkheid komt."

De Arnhemmers hebben informeel dan ook de KNVB-bestuurders aangesproken. "Recent hebben we opnieuw ons ongenoegen over de trage gang van zaken geuit richting de KNVB. Het voelt inmiddels alsof we in een houdgreep zitten waar wij heel graag uit willen, maar waarvoor we wel hulp van de KNVB nodig hebben."