Van Hanegem adviseert Feyenoord over spitspositie

Van Hanegem adviseert Feyenoord over spitspositie: 'Doet zijn stinkende best'

15 september 2023 om 18:08

Willem van Hanegem is bijzonder te spreken over de selectie van Feyenoord. De Kromme ziet een groot verschil met een paar seizoenen geleden, al kampt coach Arne Slot wel met een spitsenprobleem voor het Champions League-duel met Celtic.

"Het is veel en veel beter dan een paar jaar geleden", stelt Van Hanegem tevreden vast in de podcast Willem en Wessel van het Algemeen Dagblad. "Als je die elftallen van toen bekijkt, dan denk je: dit hoort eigenlijk niet bij Feyenoord."

Van Hanegem is onder meer te spreken over Yankuba Minteh. "Dat wordt wel een aardige speler. Wat ik het mooist aan hem vind, is dat hij niet lui is. Hij doet zijn stinkende best." Als het aan het clubicoon ligt, dan staat de international van Gambia dinsdag in de spits tegen Celtic. Slot moet puzzelen doordat Santiago Gimenez (geschorst) en Ayase Ueda (geblesseerd) ontbreken. "Ik zou Minteh in de spits niet gek vinden. Hij is sterk en snel. Dan zou ik Paixão gewoon op rechts zetten."

Van Hanegem krijgt geen bijval van Mario Bilate. "Ik zat te denken aan Luka Ivanusec", zegt de voormalig aanvaller bij RTV Rijnmond. "Als de ruimtes klein zijn kan je beter een balvaardige tien naar de spitspositie schuiven dan een Igor Paixão of Yankuba Minteh. Dat zijn jongens die beter tot uiting komen in grotere ruimtes."