'Een onzinverhaal van Maurice Steijn'

'Een onzinverhaal van Steijn, binnen Ajax ook vraagtekens over aankopen'

15 september 2023 om 18:26

Maurice Steijn deed de 'wild west-verhalen' dat hij in onmin zou leven met Sven Mislintat af als onzin, maar de trainer van Ajax heeft niet iedereen overtuigd met zijn verklaring. Onder meer Robert Maaskant kan weinig met de verklaring van Steijn.

Steijn verklaarde vrijdag op de clubsite gewoon goed contact te hebben met Mislintat. Ook zou de context 'volledig zijn weggelaten' bij zijn vermeende kritiek op het aankoopbeleid van de directeur voetbalzaken.

Desondanks is Maaskant niet overtuigd. "Ik vind het een onzinverhaal, met alle respect voor Maurice", zegt hij bij ESPN. "Ik vind hem een trainer die normaal hele logische beslissingen maakt en elftallen goed weg kan zetten, maar die uitspraak had hij gewoon niet moeten doen. Er valt geen context in te verzinnen. Hij zegt gewoon: mijn technisch directeur heeft spelers gehaald die ik niet wilde hebben. Punt."

Maaskant vindt het ook vreemd dat Steijn een paar dagen op vakantie is geweest tijdens de interlandbreak. "Volgens mij zijn dit de dagen dat je elke speler die je hebt gekregen minutieus analyseert. Als ze dan terugkomen, ben je op de hoogte van de wedstrijden die ze hebben gespeeld." De oud-trainer vindt dat Steijn terugkrabbelt. "Ik vind dit geen sterk verhaal, want Steijn kan hier best een mooi elftal van maken."

Ook Sjoerd Mossou heeft bedenkingen bij de verklaring van Steijn van donderdag. "Het is een staaltje downplay tot en met. De context was er weldegelijk, dit probleem speelde gewoon en speelt nog steeds", aldus de Algemeen Dagblad-journalist. "Dit is een voortdurende strijd geweest tussen Mislintat aan de ene kant en de technische staf aan de andere kant. Het is niet zo dat ze niet meer met elkaar communiceren, dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat ze het eens zijn."

'Scepsis binnen Ajax over Mislintat'
Volgens Mossou is er intern bij Ajax sowieso scepsis over het aankoopbeleid van Mislintat. "Er heersen heel veel vraagtekens binnen Ajax, bijvoorbeeld over de prijs die voor spelers is betaald. Voor spelers als Mikautadzen en Akpom is twaalf tot zestien miljoen betaald, terwijl in de markt eigenlijk het beeld was dat ze de helft zouden kosten. Dat wordt wel vreemd gevonden en is een discussie die erg leeft."