Twijfels over aankopen Mislintat: 'Akpom voor 7 te koop, Ajax bood 14...'

Twijfels over aankopen Mislintat: 'Akpom voor 7 te koop, Ajax bood 14...'

15 september 2023 om 21:55

Sven Mislintat heeft voor een aantal aankopen van Ajax veel te diep in de buidel getast. Dat heeft clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf vernomen. Vooral de transfersom van Chuba Akpom ging naar verluidt onnodig over de kop.

"In Engeland was bekend bij een spelersagent dat Akpom voor vijf tot zeven miljoen op te halen was. Ajax biedt gewoon, boem, meteen veertien miljoen euro", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Het gekke is: er was nul komma nul belangstelling voor Akpom. Die Engelse clubs kopen normaal gesproken een cornervlag voor vijf miljoen, maar voor die vijf tot zeven miljoen was er geen enkele belangstelling."

Ook met Royal Antwerp-collega Marc Overmars bereikte Sven Mislintat snel een akkoord over Gastón Ávila. "Overmars vecht normaal gesproken echt voor elk dubbeltje, maar die kreeg een bod van Ajax van 12,5 miljoen euro. Overmars dacht: ik ga geen tegenbod doen, want voor je het weet bedenken ze zich. Die heeft echt onmiddellijk ja gezegd", aldus Verweij.

De Telegraaf-verslaggever denkt dat Ajax voor veel spelers te veel heeft betaald. "Dat geldt ook voor Sivert Mannsverk, die werd een jaar geleden nog voor 1,5 miljoen euro aangeboden bij Feyenoord. Als je bij een speler of twaalf gewoon twee, drie miljoen euro te veel betaalt... Hier komt natuurlijk een keer onderzoek naar binnen de club."

Het Algemeen Dagblad schreef in een uitgebreide analyse al dat er intern ook vraagtekens worden geplaatst bij de transfersommen die door Mislintat op tafel zijn gelegd. Op de achtergrond roert toekomstig directeur Alex Kroes zich al.