Jansen prijst 'heel bijzondere knaap' bij AZ: 'Zeer hoog niveau'

'Explosieve, doelgerichte en razendsnelle' aanvaller kan debuteren voor AZ

15 september 2023 om 23:32

AZ-trainer Pascal Jansen baalt van de afwezigheid van Mees de Wit de komende maanden. De linksback is donderdag geopereerd aan een stressfactuur in zijn voet.

"Hij ligt er wel even af ja. Het is vergelijkbaar met de blessure van Dani de Wit afgelopen winter", zegt Jansen op de clubsite, in aanloop naar het Eredivisie-duel met Sparta in het AFAS Stadion. Ook Tiago Dantas is een vraagteken. De Portugese middenvelder kampt met een pijntje. "Uit de MRI-scan kwam gelukkig niks vervelends. Ik verwacht dat hij snel weer aansluit bij de groep. Of hij er zondag bij is, is nog wel de vraag."

Voor Jansen is er ook goed nieuws. Ibrahim Sadiq kan zijn debuut maken. De Ghanese aanvaller deed tijdens de interlandperiode al mee in een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles en was direct trefzeker. "Het is een hele interessante speler voor ons. Een explosieve doelgerichte speler die razendsnel is en overal voorin uit de voeten kan, met een voorkeur voor rechts voorin. Ik ben heel blij met zijn komst."

Alexandre Penetra stond tegen Vitesse al in de basis. De Portugese verdediger gaf meteen zijn visitekaartje af. "Alex is echt een hele bijzondere knaap. Hij heeft zich geruisloos aangepast. Op de eerste training maakte hij al meteen indruk. Hij heeft voetbalintelligentie van een zeer hoog niveau en is gewoon een persoonlijkheid. Je ziet hem ook heel goed observeren en dingen tot zich nemen. Hij vraagt niet veel, maar als hij een vraag heeft komt hij meteen en pakt hij dit op."

AZ gaat na drie duels aan kop in de Eredivisie met negen punten. Ook Sparta is sterk begonnen met acht uit vier.