Van Hanegem steunt Feyenoorder: 'Maar hij begon echt slecht, voor zijn doen'

Van Hanegem steunt Feyenoorder: 'Maar hij begon echt slecht, voor zijn doen'

16 september 2023 om 08:25

Willem van Hanegem zag net als veel Feyenoorders dat Mats Wieffer een moeizaam begin van het seizoen had. De oer-Feyenoorder is echter positief gezind en denkt dat de kwaliteiten van de middenvelder hem weer terug in vorm gaan brengen.

"Vorig jaar speelde hij goed, maar dit seizoen begon hij minder", vertelt Van Hanegem over Wieffer in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Helemaal aan het begin, in de eerste wedstrijd, vond ik hem zelfs echt slecht. Voor zijn doen was hij gewoon niet goed." Ondanks de mindere start van Wieffer werd de middenvelder wel opgeroepen voor het Nederlands elftal en begon hij in de basis tegen Ierland.

Volgens Van Hanegem is het ook een compliment dat Wieffer überhaupt slecht genoemd kan worden. "Als je kan zeggen dat hij slecht is, dan is het een teken dat het normaal gesproken een goede speler is. Bij het Nederlands elftal was het in het begin ook even niet zijn niveau. Maar daarna ging hij wel redelijk tot goed spelen, vooral tegen Kroatië. Ik zeg ook wel eens dat Wieffer slecht is, maar dat is dan die dag. Het is dan wel nog een goede speler."