'Ronaldo sleept Juventus voor de rechter en eist kleine twintig miljoen'

'Ronaldo sleept Juventus voor de rechter en eist kleine twintig miljoen'

16 september 2023 om 10:47

Cristiano Ronaldo gaat juridische stappen ondernemen tegen Juventus. De 38-jarige Portugees, die in 2021 vertrok uit Turijn, vindt dat hij recht heeft op zijn bevroren salaris tijdens de coronapandemie.

Volgens La Gazzetta dello Sport gaat Ronaldo een rechtzaak starten. De aanvaller heeft naar eigen zeggen recht op netto 19,9 miljoen euro. Ronaldo heeft documenten opgevraagd bij het Openbaar Ministerie in Turijn en beraadt zich op vervolgstappen. Hij wil het geld innen dat tijdens de lockdown niet uitbetaald werd.

Tijdens de pandemie voerde Juventus tweemaal een salariswijziging door. De eerste keer, in 2020, waren de Juve-selectie en -staf solidair en was iedereen bereid salaris in te leveren. Een jaar later ging De Oude Dame met de entourage van grootverdiener Ronaldo om tafel. Dat seizoen kreeg de Portugees netto 31 miljoen euro uitgekeerd. Het bevroren deel van Ronaldo's salaris staat nog altijd op rekening van Juventus.

Op de zomerse Deadline Day van 2021 trok Ronaldo naar Manchester United. Intussen speelt hij al negen maanden voor Al Nassr.