Van afwijzing in supermarkt naar Eredivisie-spits: 'Ik was radeloos'

Van afwijzing in supermarkt naar Eredivisie-spits: 'Ik was radeloos'

16 september 2023 om 11:48

Saïd Hamulic is openhartig over zijn moeilijke weg naar het profvoetbal. De 22-jarige spits kwam via omzwervingen langs Litouwen, Bulgarije en Polen bij Toulouse uit. De Franse club verhuurt de in Leiderdorp geboren aanvaller dit seizoen aan Vitesse.

Hamulic speelde in 2019 een halfjaar in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, maar mocht daar niet verder. "Van mijn zeventiende tot mijn twintigste heb ik niet gevoetbald. Ik zat thuis op de bank, volgde geen opleiding en had geen baan. Zelfs bij de supermarkt werd ik niet aangenomen. Ik was radeloos en wist niet wat ik met m'n leven wilde. Mijn ouders maakten zich zorgen. Dat gaf enorm veel stress", zegt hij tegen de NOS.

Via zijn zaakwaarnemer mocht hij op stage bij DFK Dainava, een club op het tweede niveau van Litouwen. "Ik heb daar de gekste dingen meegemaakt. Bovendien verliep de stage erg chaotisch." Nadat hij tegen een Litouwse topclub scoorde, kon hij een tweejarig contract ondertekenen. Later verdiende hij een transfer naar Polen en begin 2023 nam Toulouse hem voor 2,5 miljoen euro over.

"Ik kom van ver. De honger is enorm en mijn hele leven staat in het teken van presteren op het veld. Ik doe er alles aan om iedereen die niet in mij geloofde het tegendeel te bewijzen. Dat wakkert het vuur in mij aan", aldus Hamulic. "Ik ben enorm trots op mezelf. Mijn ouders zijn dat inmiddels ook. Ik kan me hier bij Vitesse volledig focussen op dat wat ik het liefst doe. En dat is voetballen."