Feyenoord wrijft in handjes met doorstroom jeugdspelers: 'Hij is een natuurtalent'

Feyenoord wrijft in handjes met doorstroom jeugdspelers: 'Hij is een natuurtalent'

16 september 2023 om 12:12

Feyenoord is heel erg blij dat Leo Sauer en Gjivachi Zechiël dit seizoen al hun debuut hebben gemaakt in de hoofdmacht. Door de opleiding van de Rotterdammers is dat een groot compliment. De talenten worden serieus genomen door Arne Slot en daar zijn ze in de academy maar wat blij mee.

"Wij geloven erin dat spelers zich bij hogere weerstand makkelijker kunnen aanpassen als zij de stap maken naar Feyenoord 1", vertelt hoofd jeugdopleiding Rini Coolen tegenover de NOS. "Wij streven ernaar dat zoveel mogelijk spelers het eerste elftal halen. Dat gaat wel met golfbewegingen. Eén of twee spelers per jaar is fantastisch. De spelers die recent zijn doorgebroken in het eerste elftal hebben allemaal écht een Feyenoord-hart."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Één van die spelers is de zeventienjarige Leo Sauer. De aanvaller uit Slowakije werd in 2021 aan de opleiding toegevoegd en maakte onlangs zijn debuut. "Leo is een natuurtalent", vertelt jeugdtrainer Melvin Boel. "Hij was heel jong toen hij bij Feyenoord onder 21 kwam, maar ondanks zijn leeftijd kreeg hij de voorkeur boven oudere spelers. Hij is leergierig, heeft geweldige fysieke voorwaarden en technisch is hij een speler waar de supporters voor naar het stadion komen."

De tweede speler die onlangs debuteerde, was Zechiël. Hij was erg geëmotioneerd bij zijn eerste duel in de Rotterdamse hoofdmacht. "De droom is om Feyenoord 1 te halen. Als dat is gelukt na een lange weg met positieve en negatieve momenten volgt de ontlading. Gjivai was op een missie, had een duidelijk doel en heeft dat bereikt met keihard werken en een serieuze aanpak."