Slot lacht om nieuwtje van Kraay: 'Medische staf maakt me af als we dit overwegen'

Slot lacht om nieuwtje van Kraay: 'Medische staf maakt me af als we dit overwegen'

16 september 2023 om 19:24
Laatste update: 16 september 2023 om 19:24

Feyenoord-spits Ayase Ueda beweert dat hij zou kunnen spelen tegen Celtic in de Champions League, claimt Hans Kraay junior. De ESPN-verslaggever liep de Japanse spits naar eigen zeggen tegen het lijf rondom Feyenoord-Heerenveen. Trainer Arne Slot moet echter hard lachen als Kraay zijn nieuwtje deelt.

Feyenoord won zaterdag met 6-1 van Heerenveen en speelt drie dagen later tegen Celtic in de Champions League. Slot moet nu gaan puzzelen in de punt van de aanval, want Santiago Gimenez is geschorst en Ueda is geblesseerd. Kraay liep laatstgenoemde echter tegen het lijf in De Kuip. "Hij spreekt net als ik uitstekend Engels", vertelt een lachende Kraay aan Slot in hun ESPN-interview. "Hij zei: als de coach me nodig heeft dinsdag, zou het kunnen dat ik start."

Slot moet hard lachen door het nieuwtje van Kraay. "Ik sta niemand uit te lachen, maar dat is absoluut geen serieuze gedachte." Kraay: "Hij keek er heel serieus bij." Slot denkt wel te weten waarom Ueda zelf wel denkt te kunnen spelen, ondanks dat de medische staf een andere mening is toegedaan. "Er spelen vijf Japanners bij Celtic, dus het is voor hem een wedstrijd die hij ongelofelijk graag wil spelen."

"Ik heb hem vorige week al een aantal keer gezegd: over een week spelen we hè, je bent er klaar voor. Dan zei hij: yes, I'm ready coach. Dat is ook een beetje de Japanse mentaliteit, waar ze het moeilijk vinden om 'nee' te zeggen tegen hun leidinggevende", gaat Slot verder. "Maar de medische staf is compleet duidelijk dat het geen kans heeft. Ik denk dat de medische staf me compleet afmaakt als we dit overwegen."