Slot: 'Uitermate ongelukkig, misschien konden we hem beter niet uit slaap houden'

Slot: 'Uitermate ongelukkig, misschien konden we hem beter niet uit slaap houden'

16 september 2023 om 20:18
Laatste update: 16 september 2023 om 20:19

Arne Slot vindt dat Santiago Gimenez 'uitermate ongelukkig' voor de dag kwam tegen sc Heerenveen. De trainer grapt dat Feyenoord de Mexicaan misschien niet uit zijn slaap had moeten houden, terwijl hij ook vertelt over Mats Wieffer en verklapt wie er mogelijk in de spits speelt tegen Celtic.

Gimenez was in de afgelopen interlandperiode actief met Mexico en kwam deze week pas laat weer terug in Rotterdam. ESPN-verslaggever Hans Kraay junior beweert dat Feyenoord de spits één nacht minder heeft geprobeerd te laten slapen, om zo van zijn jetlag af te komen. Slot bevestigt dat niet direct, maar lacht wel om de opmerking van Kraay. "Dat hadden we misschien beter niet kunnen doen. Hij was uitermate ongelukkig natuurlijk."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

"Maar dat is ook wel weer een kwaliteit van hem: hoe ongelukkig hij ook is, het lukt hem uiteindelijk dan toch om er weer eentje te maken. Ook omdat het publiek hem geweldig ondersteunde, want na de zoveelste gemiste kans gingen ze alleen maar harder voor hem zingen. Des te mooier dat hij dat beloont met een goal", vervolgt Slot, die ook gevraagd wordt naar Wieffer. "Ik heb hem van de week bij me genomen. Ik vond namelijk dat hij bij Oranje niet zo slecht speelde als de buitenwereld deed geloven, tegen Ierland."

"We hebben allemaal gezien dat het niet de beste helft van het Nederlands elftal was, maar zijn prestatie was niet eens zo slecht. Maar je weet, als het 1-1 staat en de tweede helft duidelijk beter is, dat de spelers die alleen de eerste helft spelen kritiek krijgen. Ik heb geprobeerd om hem te vertellen dat ik het daar niet mee eens was. Bij ons heeft hij daarvoor en vandaag uitstekend gespeeld."

Dinsdag wacht een duel met Celtic in de Champions League. Slot kan dan niet beschikken over de geblesseerde Ayase Ueda en geschorste Gimenez. Weet hij al wie in de punt van de aanval gaat spelen? "Onder meer Lingr zou dat kunnen. Misschien niet in het verfijnde spel, maar hij is wel een aanjager en iemand die voor de goal komt. Ik denk dat Paixão als eerste in mijn hoofd komt, maar ik denk ook dat Ivanusec daar goed zou kunnen. Ik moet ook even kijken hoe Celtic exact speelt."