RKC drukt Vitesse dieper de problemen in en is van hatelijke nul af

16-09-2023 20:41 Laatste update: 21:44
130

RKC Waalwijk is eindelijk van de nul af in de Eredivisie. Op bezoek bij Vitesse, dat de wedstrijd in het teken zetten van de Airborne-herdenkingen, wonnen de Brabanders met 0-2.

Zowel Vitesse als RKC kon zaterdag wel een driepunter gebruiken. Vitesse had voorafgaand aan het duel op slechts drie punten verzameld, terwijl RKC voor de interlandbreak al zijn wedstrijden verloor. Vitesse speelde in eigen stadion met speciale Airborne-shirts voor de herdenking van de slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.

Vitesse speelde een ongelukkige partij tegen RKC. De Arnhemmers hadden iets meer de bal, maar waren erg slordig. In de 38ste minuut moest doelman Eloy Room al een knappe redding verrichten, maar één minuut later was het alsnog raak voor RKC: met een fraaie knal van afstand zorgde Yassin Oukili ervoor dat het 0-1 werd.

In de tweede helft speelde Vitesse vrijwel niets klaar. Na een uur spelen kreeg Million Manhoef, door ingrijpen van de VAR, ook nog een rode kaart. In het GelreDome werd het daarna steeds stiller en sfeerlozer. Het lukte Vitesse dan ook niet om iets te forceren, terwijl RKC in blessuretijd juist de 0-2 ook nog maakte. Daardoor pakken de Waalwijkers hun eerste punten van het seizoen, terwijl Vitesse juist blijft steken op drie punten.