Lang niet bang voor Lozano-concurrentie

Lang houdt 'smetje' over aan PSV-zege: 'Daardoor kreeg ik een beetje last'

16 september 2023 om 23:27
Laatste update: 16 september 2023 om 23:47

Noa Lang beleefde zaterdag met PSV een vrijwel perfecte avond tegen NEC. De Eindhovenaren waren veel te sterk voor de bezoekers uit Nijmegen (4-0) en Lang was goed voor de 2-0. Na rust moest hij naar de kant vanwege een blessure. Of hij volgende week kan spelen tegen Arsenal, zal nog even moeten blijken. 

Lang werd zaterdagavond bij een 3-0 voorsprong op NEC naar de kant gehaald door trainer Peter Bosz. Zijn vervanger: Lozano. De Mexicaan maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer. Lang merkte meteen dat zijn nieuwe collega iemand met status is binnen de club. "Met Lozano komt wel iemand binnen die hier al een grote meneer is geweest", zo vertelt hij na afloop voor de camera van ESPN. "Dat is alleen maar mooi. Toen ik hem voor het eerst zag zei ik ook: welcome, but it's your club. Toen moest hij lachen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Dat hij er nu een concurrent van klasse bij heeft, demotiveert hem allesbehalve. "Het hoort erbij. Het houdt elkaar alleen maar scherp. Het betekent dat je elke week moet preseteren. Ik kan je ook vertellen dat mij ooit werd gevraagd wat voor posities er bij moesten komen. Ik zei: buitenspeler. Oprecht."

Lang, die wat kleine klachtjes had en door Bosz gewisseld leek te worden uit voorzorg, vertelt dat alles in het teken staat voor dat ene grote doel. "We hebben op elke positie dubbele bezetting nodig. Hoe beter de kwaliteit, hoe beter het gaat zijn voor het team. Ik wil gewoon kampioen worden en daar heb je ook een hele sterke bank voor nodig."

Pijntjes
Komende woensdag moeten Lang en co. weer aan de bak. Dan is Arsenal de tegenstander. Of hij dan van de partij is, is nog niet helemaal duidelijk. "We zien het woensdag wel, even kijken hoe het herstelt. Het was wel een beetje een domme tackle. Ik was er al langs. Daardoor kreeg ik een beetje last. Het is wel een smetje, daar ben ik een beetje geïrriteerd door. Ja, een wedstrijd tegen Arsenal doe je het voor, daar wil ik bij zijn."