Duel tussen Excelsior en Almere City levert geen winnaar op op Woudestein

17-09-2023 16:27
16

Excelsior is er zondag niet in geslaagd te winnen van promovendus Almere City. Beide ploegen kregen enkele grote kansen, maar in een verder weinig spectaculair duel werd het doel niet gevonden. De wedstrijd eindigde zodoende in een 0-0 gelijkspel.

Na een kwartier spelen kwam Couhaib Driouech goed door aan de linkerkant, maar zag hij zijn schot gekraakt worden door Sherel Floranus. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Redouan El Yaakoubi, die in de handen schoot van Almere City-doelman Nordin Bakker. Tien minuten later was het wederom El Yaakoubi die gevaar stichtte, nadat Driouech een voorzet het zestienmetergebied in slingerde. Na 37 minuten werd Almere City voor het eerst gevaarlijk en was het zelfs dichtbij de openingstreffer. Na een goede combinatie werd de bal vanaf links voorgegeven, waarna Rajiv van La Parra de bal net over schoot. Enkele minuten was het weer Driouech die namens Excelsior dreigend was. Vanaf links trok hij naar binnen en probeerde hij Bakker te verrassen in de korte hoek, maar zijn inzet werd gekeerd.

Ook in de tweede helft was het de behendige buitenspeler van Excelsior die het initiatief nam. Van afstand nam hij het doel van de Flevolanders onder vuur, maar de bal zeilde rakelings naast. Na een uur spelen was het Stijn van Gassel die zich liet gelden. De keeper van de Kralingers bracht redding in toen hij plots Van La Parra voor zich vond, nadat een bal verrassend doorschoot. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Lance Duivesteijn, maar ook hij stuitte op Van Gassel. Vijf minuten voor tijd kon Excelsior-speler Arthur Zagré aanleggen voor een schot, maar hij mikte de bal naast. In de slotfase raakte Van La Parra de bal voor een leeg doel compleet verkeerd, waarmee de score na negentig minuten op 0-0 bleef.