Volendam verrast weer en heeft na Cox ook Cambuur-smaakmaker bijna binnen

Volendam verrast weer en heeft na Cox ook Cambuur-smaakmaker bijna binnen

19 september - 10:31 Laatste update: 10:46
20

FC Volendam gaat zich versterken met Robin Maulun, weet VoetbalPrimeur. De Franse middenvelder is sinds zijn contractontbinding bij SC Cambuur deze zomer transfervrij en de club uit het vissersdorp slaat dus toe. Eerder werd ook de transfervrije George Cox al verrassend gecontracteerd.

Maulun kwam in de zomer van 2018 transfervrij binnen bij Cambuur en beleefde succesvolle jaren in Friesland. Zo promoveerde hij met de club naar de Eredivisie en was hij voor een aantal seizoenen de smaakmaker. In totaal speelde hij 131 wedstrijden voor Cambuur en daarin scoorde hij twintig keer en gaf hij 32 assists. De 26-jarige Maulun is ook een voormalig jeugdinternational tot het Onder 17-team van de Fransen.

Afgelopen seizoen kende Maulun een slecht jaar in het shirt van Cambuur. De allround middenvelder kon maar in acht duels in totaal meedoen, vanwege verschillende blessures die hem aan de kant hielden. Mede daarom liet Cambuur hem deze zomer transfervrij gaan en zat Maulun dus zonder club. FC Volendam is nu mondeling akkoord met de middenvelder die zowel links, rechts, als centraal uit de voeten kan. De verwachting is dat hij op korte termijn zal worden gepresenteerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s