'Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn wijzigt na Twente-debacle op drie plekken'

'Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn wijzigt na Twente-debacle op drie plekken'

21-09-2023 09:24
78

Het gaat bij Ajax meer over randzaken dan over het vertoonde spel tegen FC Twente (3-1), op sportief vlak moeten de Amsterdammers het tij donderdagavond tegen Olympique Marseille zien te keren. Trainer Maurice Steijn wijzigt zijn opstelling op drie posities.

Althans, dat schrijft het Algemeen Dagblad. Devyne Rensch, Sivert Mannsverk en Chuba Akpom worden geslachtofferd na de pijnlijke competitienederlaag in Enschede. Naar verwachting worden hun plekken tegen L'OM ingenomen door Anton Gaaei, Kenneth Taylor en Carlos Forbs. De overige acht namen die tegen Twente aan de aftrap stonden, zullen ook in de eerste wedstrijd van de Europa League-groepsfase starten.

Het betekent dat doelman Jay Gorter het centrale duo Josip Sutalo - die een slechte indruk maakte tegen Twente - en Jorrel Hato voor zich houdt. Gaaei en Borna Sosa, om wie veel te doen is wegens de constructie van zijn transfer, staan op de backposities. Benjamin Tahirovic en Steven Berghuis behouden hun plek op het middenveld. Hetzelfde geldt voor aanvoerder Steven Bergwijn en Brian Brobbey voorin.

Het eerste fluitsignaal in de Johan Cruijff Arena klinkt donderdagavond om 21.00 uur.