Opgestapte trainer Ajax-opponent Marseille: 'Kunnen niet veilig ons werk doen'

Opgestapte trainer Ajax-opponent Marseille: 'Kunnen niet veilig ons werk doen'

21-09-2023 10:15 Laatste update: 10:40
45

Marcelino heeft tekst en uitleg gegeven over zijn vertrek als coach van Ajax-opponent Olympique Marseille. De trainer stond zeven wedstrijden aan het roer bij de Fransen, maar besloot zijn biezen te pakken na dreigementen jegens bestuursleden en leden van de technische staf, zo geeft hij aan tegenover L’Équipe.

Hoewel de bedreigingen doorgaans niet op Marcelino persoonlijk waren gericht, liet het hem niet onberoerd en zag hij te weinig sportief perspectief in de huidige situatie: "In deze instabiele situatie kan het project waar we mee bezig waren niet worden uitgevoerd", stelt de oefenmeester. "De dreigementen zijn een voorbode van een onzekere toekomst, waarin de omstandigheden voor ons niet toereikend zijn om veilig ons werk te doen."

Dat gepaard met een werkklimaat van 'hoge druk' maakt een langer verblijf voor de Spanjaard onmogelijk. De voormalig coach van Valencia en Villarreal sprak ook op social media zijn zorgen uit over de veiligheid bij Olympique Marseille, ook voor de bestuursleden. Voorzitter Pablo Longoria blijft echter wel bij de club.