Kuipers hield contact met Hake in emotionele week: We leven allemaal mee

Kuipers hield contact met Hake in emotionele week: "We leven allemaal mee"

23-09-2023 16:00 Laatste update: 16:17
15

Go Ahead Eagles is voorlopig één van de grote verrassingen in de Eredivisie. De Deventenaren legden vrijdag Fortuna Sittard over de knie (3-0), maar volgens aanvoerder Bas Kuipers blijft Go Ahead met beide beentjes op de grond staan. In gesprek met VoetbalPrimeur gaat de linksback verder in op de situatie. 

Kuipers is wel tevreden over het duel met Fortuna. "Onder deze omstandigheden, met deze scheidsrechter en een team dat ook echt fysiek wil spelen, dan moet je daarin meegaan", zegt hij tegen VoetbalPrimeur. "Daarnaast hebben we ook ons spel wel proberen te spelen. Dat hebben we wel goed gedaan. We zetten goed druk. Dat was wel één van de sleutels in de eerste helft, waardoor we goed in ons spel kwamen."

Bij Go Ahead keerde coach René Hake terug op de bank na een emotionele week, waarin zijn broer zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk. De Eagles proberen de draad op te pakken. "Op deze wedstrijd had het weinig invloed, maar natuurlijk leven we allemaal mee", stelt Kuipers. "Tegen PEC Zwolle was het pittig, omdat je het die ochtend had gehoord. Dat raakt je wel. Nu gingen er een paar dagen overheen en je ziet ook dat het beter gaat met de trainer zelf."

Als aanvoerder onderhield Kuipers namens de selectie het contact met Haké. "Ik wilde graag zijn situatie weten en hij wilde dat met mij delen. Dat is fijn, dat als de jongens vragen hebben ze naar mij toe kunnen komen."

Go Ahead heeft zijn zaakjes zo vroeg in het seizoen uitstekend op orde, bleek vrijdag andermaal. De ploeg van Haké staat zelfs vijfde. "We hebben gewoon echt een goede ploeg", meent Kuipers. "Er wordt nu ook wel wat meer verwacht van ons. Dan is het wel leuk dat je daaraan kunt voldoen in de eerste wedstrijden. Vorig jaar stond je na vijf wedstrijden op nul, nu tien uit vijf. Dat is wel echt fijn natuurlijk."

Kuipers erkent dat er wat druk van de ketel is. "We krijgen nu uitwedstrijden tegen PSV en Feyenoord. Het neemt wel wat druk weg, het hoeft daar niet per se. Anders worden het twee heel lastige wedstrijden. Deze punten kun je maar binnen hebben."

In De Adelaarshorst klonk het zelfs gekscherend Hake, Hake, we worden kampioen. Kuipers ziet er de humor wel van in. "Dat is ook voetbal. Natuurlijk moet je heel veel willen en heel veel ambitie hebben, maar wij spreken wel uit dat we ons zo snel mogelijk willen handhaven. Dat is onze eerste doelstelling. Als we dat hebben gehaald, kijken we wel weer verder."