Hoofdrolspeler Sosa reageert op commotie na nieuws over transfer: 'Nonsens'

Hoofdrolspeler Sosa reageert op commotie na nieuws over transfer: 'Nonsens'

23-09-2023 21:33 Laatste update: 22:24
85

Borna Sosa heeft via Instagram gereageerd op alle commotie die ontstaan is nadat deze week duidelijk is geworden hoe zijn transfer naar Ajax tot stand is gekomen. De Kroaat zegt niet goed te kunnen begrijpen waarom er zo'n groot ding van wordt gemaakt en hoopt dat de focus snel weer op het sportieve aspect komt te liggen. 

Ajax betaalde op de valreep van de zomerse transferwindow acht miljoen euro voor Sosa, die overkwam van VfB Stuttgart. Er is enorm veel te doen om de transfer. Ajax onderzoekt de deal, waarbij zaakwaarnemerskantoor AKA Global, met agent Arthur Beck voorop, en Matchmetrics GmbH, een bedrijf van technisch directeur Sven Mislintat, betrokken zijn. Er lijkt sprake te zijn van belangenverstrengeling, iets wat niet strookt met de regels het beursgenoteerde Ajax. 

Sosa reageerde nog niet eerder op de situatie, maar heeft nu via Instagram kort zijn kant van het verhaal gedaan. De linksback, zondagmiddag tegen Feyenoord waarschijnlijk basisspeler, begrijpt alle comotie niet zo heel goed. "Dus, voor de laatste keer. Ik heb Arthur Beck met het volste vertrouwen de opdracht gegeven om te praten met Ajax. Ik snap niet waarom sommige mensen zo'n groot ding hiervan maken. Het feit dat ik hier ben en voor Ajax speel maakt me heel trots. Ik denk dat we ons op andere zaken moeten focussen, zoals op de wedstrijd van zondag (tegen Feyenoord, red.), en niet op alle rumoer die deze nonsens met zich meebrengt."