Update: Oranje-domper zo goed als zeker, De Jong gaat zich geblesseerd afmelden

Update: Oranje-domper zo goed als zeker, De Jong gaat zich geblesseerd afmelden

23-09-2023 22:19 Laatste update: 24-09-2023 07:20
46

FC Barcelona heeft een medische update gegeven over Frenkie de Jong. De Nederlander moest zaterdagavond de wedstrijd tegen Celta de Vigo (3-2 zege) vroegtijdig staken en heeft zoals verwacht een blessure aan zijn enkel. Hoelang hij precies aan de kant staat, is nog niet duidelijk. 

De Jong stond in de basis tegen Celta, maar moest na ruim een halfuur spelen noodgedwongen gewisseld worden. De Oranje-international strompelde vervolgens naar de kant, waarna trainer Xavi hem verving met Gavi. Diverse Spaanse media, waaronder SPORT en Catalunya Ràdio, meldden vervolgens dat De Jong in ieder geval tot november aan de kant zal staan. 

Inmiddels is er meer bekend over zijn kwetsuur. Barcelona heeft middels een officiële update laten weten dat De Jong een verstuikte enkel heeft opgelopen. De komende periode, waarin hij zal herstellen, zal uitwijzen wanneer hij precies kan gaan denken aan een rentree. Het is zodoende nog altijd onzeker of Oranje-bondscoach Ronald Koeman tijdens de aankomende interlandperiode kan beschikken over zijn sleutelspeler. 

Update: Ronald Koeman hoeft niet te rekenen op de aanwezigheid van Frenkie de Jong in de komende interlandperiode. Volgens verschillende Spaanse media staat de Oranje-international in ieder geval tot november aan de kant, terwijl Oranje in oktober alweer in actie komt. Dat is een hard gelag voor het Nederlands elftal, dat cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland gaat afwerken.