Excelsior drukt Heerenveen op vervelende avond voor Noppert verder in de problemen

Excelsior drukt Heerenveen op vervelende avond voor Noppert verder in de problemen

23-09-2023 22:53 Laatste update: 22:53
112

Excelsior heeft sc Heerenveen zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion de vierde Eredivisie-nederlaag op rij bezorgd. Bij de openingstreffer én de 0-2 van de Rotterdammers zag doelman Andries Noppert er niet helemaal goed uit. In de slotfase deelde Excelsior ook nog een genadeklap uit: 0-3. 

Heerenveen en Excelsior stonden voor de aftrap in Friesland beiden op zes punten. De druk lag echter bij de thuisclub, gezien de matige reeks van de afgelopen weken en de grote nederlaag tegen Feyenoord van vorige week zaterdag. Heerenveen leek de schroom al snel van zich af te gooien door na negen minuten spelen op voorsprong te komen, althans, dat leek even zo. Niets bleek minder waar. Simon Olsson vond het net, maar de VAR greep in omdat Thom Haye even daarvoor hands had gemaakt. 

Een klein kwartier later viel de treffer aan de andere kant. Couhaib Driouech zette Excelsior op voorsprong. De aanvaller kwam vanaf links naar binnen en verschalkte Noppert, die niet helemaal vrijuit ging. Slechts twee minuten later leek de aanvaller ook voor de 0-2 te zorgen, maar de VAR moest ook bij die treffer ingrijpen én afkeuren. Het teleurstellende Heerenveen speelde in de eerste niet al te veel klaar en kregen een flinke tik te verwerken toen Driouech voor de theepauze alsnog de 0-2 maakte.

De fans in het Abe Lenstra Stadion reageerden vol teleurstelling op de tweede tegentreffer. Er waren zelfs witte zakdoekjes zichtbaar op de tribunes. Trainer Kees van Wonderen greep na een uur spelen nog in met een aantal wissels, maar een aansluitingstreffer en daarmee ook een resultaat zat er niet meer in. Excelsior speelde de wedstrijd uiteindelijk zonder al teveel moeite uit en tekende in de slotfase ook nog voor de 0-3 via Troy Parrott. Door de zege in Friesland heeft het nu negen punten. Heerenveen heeft nu vier wedstrijden op rij verloren, waarin het in totaal veertien treffers om de oren kreeg.