'Veel dingen gaan mis door Mislintat, maar meer verandering is nodig bij Ajax'

'Veel dingen gaan mis door Mislintat, maar meer verandering is nodig bij Ajax'

24 september 2023 om 08:50

Gerald Vanenburg acht Ajax niet kansloos in De Klassieker. De oud-speler van de Amsterdammers ziet wel dat Feyenoord de favoriet is. Ook vertelt Vanenburg dat alle gebeurtenissen in Amsterdam hem pijn doen.

Vanenburg, die tot enkele maanden geleden actief was als techniektrainer bij Ajax, laat in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over De Klassieker. "Die favorietenrol voor Feyenoord is leuk voor de buitenwereld, maar Ajax heeft nog altijd de kwaliteit om gewoon een goede wedstrijd op de mat te leggen", zegt hij. "Natuurlijk gaat het bij Feyenoord beter de laatste weken, dat is duidelijk. Ik houd van goed voetbal, dus kijk ik ook graag naar Feyenoord."

Vanenburg waarschuwt Feyenoord echter. "Let nu maar op mijn woorden: het kan er vandaag (zondag, red.) zomaar eens uitkomen bij Ajax. In dat geval zijn ze tot veel in staat. Maar ja, het is een feit dat ze in een lastige periode zitten."

Vijf maanden geleden vertrok Vanenburg bij Ajax. Hij voelde zich 'niet prettig' bij alle veranderingen in Amsterdam. Inmiddels is het zelfs crisis bij zijn oude club. "Natuurlijk doet het pijn wat er allemaal gebeurt", zegt Vanenburg. "Ajax is een geweldige club. Mislintat is verantwoordelijk voor veel dingen die momenteel mis gaan, maar er moet nog veel meer veranderen binnen de club. Het is gewoon een grote puinhoop, klaar."