Heerenveen-fans keren zich met spreekkoren tegen Van Wonderen: 'Dat doet me iets'

Heerenveen-fans keren zich met spreekkoren tegen Van Wonderen: 'Dat doet me iets'

24-09-2023 09:15 Laatste update: 09:17
90

Een deel van de aanhang van sc Heerenveen lijkt hun vertrouwen in trainer Kees van Wonderen te zijn verloren. Diverse fans de Friese club drongen zaterdag tijdens de kansloze 0-3 thuisnederlaag tegen Excelsior middels spreekkoren aan op zijn vertrek. 

Heerenveen begon nog aardig tegen Excelsior. Het dacht even op voorsprong te komen, maar de vermeende openingstreffer werd uiteindelijk afgekeurd door de VAR. Daarna stortte het volledig en verloor de huidige nummer twaalf van de Eredivisie met 0-3. Gedurende de wedstrijd klonken leuzen als "Keessie rot op" en "schaam je kapot" vanaf de tribunes, gericht aan het adres van Van Wonderen. 

"Natuurlijk doet dat me iets", reageert de trainer na afloop voor de camera van ESPN. "Dit is ook wel inherent aan het vak dat we uitoefenen. Ik ben het alleen nog niet op deze manier gewend. Dat er van ons wordt verwacht is terecht. Dat begrijp ik. Zolang mensen niet aan me komen, is het goed."

Heerenveel leed tegen Excelsior alweer de vierde nederlaag op een rij. Daarin incasseerde het ook nog eens zestien tegentreffers. Ondanks de belabberde reeks blijft Van Wonderen strijdlustig. "Maar ik zie perspectief omdat mijn spelers iedere dag gas geven. Natuurlijk wil ik ook dat het sneller gaat met de ontwikkeling van mijn ploeg. Het is vooral vervelend voor de mensen die hier werken en de club een warm hart toedragen."