Boskamp over Klassieker

Boskamp voorspelt Klassieker: 'Heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden'

24 september 2023 om 10:07
Laatste update: 24 september 2023 om 12:47

Jan Boskamp voorspelt een zege voor Feyenoord in De Klassieker. De oud-speler én groot fan van de Rotterdammers is daarbij wel heel 'voorzichtig', maar erkent dat de ploeg van trainer Arne Slot momenteel barst van het zelfvertrouwen. 

"Dit zijn geweldige tijden voor Feyenoord-supporters", aldus Boskamp tegenover het Algemeen Dagblad. "Als je ziet hoe we de afgelopen werken spelen, de snelheid, positiewisselingen, combinaties... Dat heb ik echt een hele tijd niet gezien bij Feyenoord. Het is echt puur genieten. De eerste wedstrijden waren wat minder, maar nu loopt het weer als een trein."

Feyenoord gaat op basis van de laatste weken als grote favoriet naar de Johan Cruijff ArenA. "Het komt inderdaad niet heel vaak voor, dat Feyenoord zó zelfverzekerd is. Ik vind het wel lekker dat we nu lef hebben. Vroeger had Ajax dat juist. Bijzonder hoe dat kan veranderen, hè?", vervogt de TV-analist, die zich enorm verbaast over de gang van zaken in Amsterdam. "Bij Ajax gaat het nu natuurlijk dramatisch. Ik kan er echt met m’n verstand niet bij dat ze alles in handen van die Duitse man (Sven Mislintat, red.) leggen. Ik heb oprecht medelijden met de echte Ajacieden, die worden hier natuurlijk strontziek van. Ik als Feyenoorder weet precies hoe ze zich nu voelen, wij hebben dit jarenlang gehad."

Tot slot laat Boskamp zich uit over een mogelijke uitslag. "Dit is een wedstrijd op zich. Zelfs als een van de twee op het tweede niveau speelt, kun je er vooraf weinig zinnigs over zeggen. Feyenoord - Ajax is gewoon een heel aparte wedstrijd, waar heel veel bij komt kijken. Als ik honderd procent zeker zou zijn dat Feyenoord zou winnen, zou ik wel naar de loterij gaan. Maar vooruit, ik voorspel een zege voor Feyenoord. Ik hoop 0-2, al zeg ik dat heel voorzichtig."