Van 't Schip zeer kritisch op Ajax

Van 't Schip over Mislintat-aansteller: 'Die heeft geen verstand van écht voetbal'

24 september 2023 om 11:01
Laatste update: 24 september 2023 om 11:13

John van 't Schip vindt dat Ajax schoon schip moet maken, ofwel de gehele top van de organisatiestructier reorganiseren. De trainer en voormalig Ajax-aanvaller heeft zich enorm verbaasd over de gang van zaken en kan het niet goed begrijpen dat Sven Mislintat überhaupt ooit is aangesteld. 

Van 't Schip werd eerder dit jaar gepolst voor een rol binnen de raad van commissarissen, maar zei daarop nee. "Ik wil niet in een controlerende functie iets doen. Ik wil nog steeds uitvoerend zijn en op het veld staan. Er zijn verschillende rollen die je daarvoor kan bedenken. Om daarop in te gaan vind ik een beetje lastig, maar bij de rvc en lagen én liggen mijn ambities niet", aldus Van 't Schip bij Goedemorgen Eredivisie

De laatste weken gaat het in een zeer rap tempo bergafwaarts met Ajax. In zo goed als elke laag binnen de organisatiestructuur is de bom gebarsten. Van 't Schip wordt gevraagd wat Johan Cruijff zou doen. "Die zou schoon schip maken. Er zijn zoveel dingen fout gegaan de laaste anderhalf, twee jaar, nadat Marc (Overmars, red.) vertrokken is, dat je daar wel consequenties aan moét verbinden. Wat je nu ziet op het veld is een reflectie van wat er in de top gebeurd is. Er is geen duidelijkheid en er zijn geen goede beslissingen genomen", vervolgt de voormalig Oranje-international, die ook niet snapt dat Mislintat is aangesteld. "Iemand die Mislintat heeft aangesteld, heeft geen verstand van écht voetbal."

"Maurits Hendriks lijkt mij de gene die daar een belangrijke rol in heeft gehad", vervolgt Van 't Schip, die in de periode van Marco van Basten assistent-trainer was van de Amsterdammers. "Danny (Blind, red.) was toen al weg, Jan van Halst was er wel/niet, dan krijg je dus dat er mensen andere mensen gaan aanstellen die eigenlijk niet het verstand en het gevoel hebben. Ik denk dat je moet beginnen met schoonmaken vanaf bovenaf, want dat druppelt nu naar beneden", adviseert Van 't Schip, die tot slot gevraagd wordt of Hendriks en de rvc zouden moeten vertrekken: "Eigenlijk wel ja."