Mislintat stormt binnen

'Mislintat stormt kantoor binnen en wekt woede door over Steijn-ontslag te praten'

24 september 2023 om 11:31
Laatste update: 24 september 2023 om 12:47

Sven Mislintat heeft zich daags voor de Klassieker tegen Feyenoord nog minder populair gemaakt bij de technische staf en andere medewerkers op De Toekomst. De Telegraaf meldt dat de technisch directeur van Ajax, tegen wie een onderzoek loopt wegens vermeende belangenverstrengeling, de trainerskamer en 'andere kantoortjes' binnenstormde om daar de druk op te voeren door over 'D-Day' én over een mogelijk ontslag van trainer Maurice Steijn bij een nederlaag tegen Feyenoord te praten. 

De actie wordt door meerdere mensen bevestigd aan De Telegraaf, dat meldt dat er naast woede ook sprake is van verbazing. Mislintat zou de komende periode immers vanuit de luwte opereren. Er werd geen rekening mee gehouden dat hij zich met de opgelegde maatregel alsnog zou melden op de Toekomst. Steijn was zelf niet aanwezig toen de Duitse voetbaldirecteur aanklopte. 

De Telegraaf meldt ook dat de actie van Mislintat, die zich beklaagde over een gebrek aan steun, als 'zeer dreigend' is ervaren. Hij is ook in gesprek gegaan met spelers over het cruciale duel met Feyenoord van zondagmiddag, iets wat absoluut niet in goede aarde is gevallen.