Swart realistisch over Ajax: 'Feyenoord in zestig jaar nog nooit zo erg favoriet'

Swart: 'Met elf Amsterdammers had ik er vertrouwen in gehad, maar die heb je niet'

24 september 2023 om 13:25

Ras-Ajacied Sjaak Swart heeft maar weinig vertrouwen in zijn ploeg zondagmiddag in de Klassieker. De oud-speler en clubicoon van de Amsterdammers ziet dat Feyenoord voor het eerst in jaren een echte favoriet is en hij verwacht ook niet dat Ajax echt kan verrassen.

"Mario Been heeft gelijk dat Feyenoord voor het eerst in zestig jaar zo erg de favoriet is", vertelt Swart over de favorietenrol van de Rotterdammers tijdens de Klassieker. "Ajax is op dit moment de laatste twee jaar even de weg kwijt. Ik denk dat het 1-2 wordt, maar ik hoop op 1-1." Swart uitte eerder al zijn onvrede over de huidige gang van zaken bij zijn Ajax.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

"Als ik elf Amsterdammers zou hebben dan had ik er wel vertrouwen in gehad dat het vanmiddag goed ging komen", pakt Swart terug op die onvrede. "Maar we hebben er maar een paar en dat is wel een groot verschil. Feyenoord heeft ook minder Rotterdammers dan vroeger. Dat scheelt nu wel bij Ajax. Feyenoord is absoluut de favoriet. Jorrel Hato en Silvano Vos die moet je ook laten spelen. Laat die nieuwe jongens maar even rusten en dan kunnen die later een kans krijgen."