Steijn noemt reden voor opstellen Vos: 'Daar moet hij voor gaan zorgen'

Steijn noemt reden voor opstellen Vos: 'Daar moet hij voor gaan zorgen'

24 september 2023 om 14:26

Maurice Steijn heeft absoluut geen zin om te praten over zijn technisch directeur Sven Mislintat. De bestuurder zou de kleedkamer van Ajax ingestormd zijn, maar daar wil de trainer van de Amsterdammers niet over spreken. Wel gaf Steijn uitleg over zijn opstelling voor het duel met Feyenoord.

"Ik wil alleen over deze wedstrijd praten", waren de duidelijke woorden van Steijn bij ESPN. "De situatie is misschien voor jullie heel interessant. Logisch dat je het vraagt, maar ik wil het alleen maar over deze wedstrijd hebben." Steijn mist in ieder geval zijn aanvoerder in de Klassieker. "Bergwijn had donderdag last van zijn kies. Hij heeft gisteren een behandeling gekregen, maar hij is niet fit genoeg om te starten. Ik heb hem vanmorgen gesproken en toen hebben we de keuze gemaakt."

Dat betekent dat Steven Berghuis ook een positie in zal nemen die hij niet echt meer gewend is. "Berghuis speelt hangend aan de rechterkant. Forbs speelt dan vanaf de linkerkant en dat is wel zijn favoriete positie. Ik vond hem donderdag vanaf rechts ook wel heel gevaarlijk met een goal en een assist."

Op het middenveld gaf Steijn de voorkeur aan onder andere Silvano Vos. De trainer heeft ook een idee met het achttienjarige talent. "Het is wel de bedoeling dat we meer met de punt naar achteren spelen vandaag. Silvano Vos komt dan in de meest defensieve rol en Branco van den Boomen en Kenneth Taylor daar dan voor. De opbouw moet ook veel sneller en die jongens brengen elkaar ook vaak in de problemen."