Einde oefening: Ajax ontslaat Mislintat na deceptie tegen Feyenoord

Einde oefening: Ajax ontslaat Mislintat na deceptie tegen Feyenoord

24 september 2023 om 22:18
Laatste update: 24 september 2023 om 22:56

Er gaan koppen rollen bij Ajax na de nederlaag tegen Feyenoord. Technisch directeur Sven Mislintat is de laan uitgestuurd door de clubleiding van de Amsterdammers, meldt de club. De Duitser begon eerder dit jaar aan zijn klus in de hoofdstad.

Mislintat was de langverwachte opvolger van Marc Overmars, nadat de functie van td het jaar ervoor werd ingevuld door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Hij baarde opzien door zijn - veelal buitenlandse en onbekende - aankopen. De druk op Mislintat nam extreme vormen aan nadat duidelijk was dat de transfer van Borna Sosa op schimmige wijze tot stand was gekomen.

De directeur voetbalzaken haalde deze zomer voor ruim 110 miljoen euro twaalf namen naar de hoofdstad. Mislintat scoutte vooral in gebieden waar Nederland weinig bekend mee is en haalde onder meer spelers uit Kroatië, de Ligue 2 en het Championship. Het merendeel van de aankopen presteerde aanvankelijk teleurstellend. Bovendien werd een onderzoek ingesteld naar Mislintat na de transfer van Borna Sosa wegens mogelijke belangenverstrengeling. Na de gestaakte Klassieker, waarin Ajax na een uur met 0-3 achterstond, heeft de directie de knoop doorgehakt.