Perez komt met idee na Ajax-staking: 'Kan je de wedstrijd niet helemaal schrappen'

Perez komt met idee na staking Klassieker: 'Het is overal een zooitje bij Ajax'

24 september 2023 om 16:22

De Klassieker Ajax - Feyenoord is inmiddels definitief gestaakt door vuurwerk op het veld. Volgens Mario Been en Kenneth Perez is dit een voorbeeld voor de huidige malaise in Amsterdam. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük moet nu overleggen of de wedstrijd nog doorgaat.

"Hier was het op wachten he", vertelt een teleurgestelde Been bij ESPN. "Het vak leeghalen zou een oplossing kunnen zijn, maar dat kan qua veiligheid niet. Dit is echt diep en diep triest natuurlijk." Been vindt de staking ook een voorbeeld van de wanorde binnen Ajax. "Dit is natuurlijk een opstapeling van teleurstellingen. Er kan hier zo maar iemand binnenlopen en miljoenen euro’s uitgegeven. Dat wordt gewoon getolereerd en daar begint het wel."

Perez pleit ervoor om het duel definitief te schrappen. "Zou het ook een mogelijkheid zijn om die wedstrijd nooit uit te spelen. Nu gaan de fans tegen elkaar bezig. Want achter het goal daar zijn geen kleine jongens. Dat vak leeghalen is voor die stewards ook niet te doen. Een enorm dieptepunt. Het is een zooitje op het veld, een zooitje in de kleedkamer en eigenlijk op alle vlakken. Nu dus ook op de tribunes."