Dissonant Gaaei krijgt wind gigantisch van voren: 'Zo naïef, dit is echt zielig'

Dissonant Gaaei krijgt wind gigantisch van voren: 'Zo naïef, dit is echt zielig'

24-09-2023 15:58 Laatste update: 16:02
48

Ajax kende een waar horrorbegin tegen Feyenoord en daar werd Anton Gaaei het slachtoffer van. De Deense verdediger ging twee keer de fout in bij een doelpunt van de Rotterdammers en werd al na dertig minuten gewisseld voor Devyne Rensch. Mario Been en Kenneth Perez zien in Gaaei een voorbeeld van de malaise bij Ajax.

"Dit is ook de verantwoordelijkheid van een trainer", vertelt Been bij ESPN over de basisplaats van Gaaei. "Je stelt iemand op, op basis van trainingen en andere wedstrijden. Als je ziet hoe kinderlijk hij dat duel aangaat bij die 1-0 is één ding, maar die bal erna is ook echt heel naïef. Hij heeft gewoon niet het niveau om hier te spelen. Er zijn veel te veel spelers die gewoon niet het niveau van Ajax hebben. Dan krijg je te maken met zo’n achterstand."

Perez zag Gaaei ook door het ijs zakken. De analist denkt ook dat de Deense verdediger te lamgeslagen was door de sfeer in de Johan Cruijff ArenA. "Die jongen komt van een hele kleine club. Die jongen weet niet wat hem overkomt. Al die indrukken, al die dingen. Dit gaat hem volledig boven de pet. Dat moet je als trainer ook zien, want dit kan nu echt niet meer."