Menno Geelen tijdelijk algemeen directeur van Ajax

Update: bevestiging van Ajax, Geelen tijdelijk algemeen directeur in Amsterdam

10 mei om 12:42
Laatste update: 10 mei om 12:42

Menno Geelen zal de komende maanden bij Ajax de functie van algemeen directeur ad-interim gaan bekleden. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De commercieel directeur van de Amsterdammers is bereid om de club uit de brand te helpen. 

Alex Kroes begon in maart als algemeen directeur, maar werd al snel geschorst. Hij keerde terug als titulair technisch directeur, waardoor Ajax weer op zoek kon naar een nieuwe algemeen directeur. Daar zat de nodige haast achter, want de regels van de KNVB schreven immers voor dat de Amsterdammers op korte termijn een opvolger moesten aanstellen. 

De raad van commissarissen van Ajax, geleid door Michael van Praag, had Geelen het liefst tot vaste CEO van Ajax benoemd. Hij kiest er echter voor om na zijn interim-periode terug te keren bij zijn vertrouwde rol als commercieel directeur. Geelen had in juni van 2023 ook al de kans om algemeen directeur te worden. Hij kon toen in de voetsporen van Edwin van der Sar treden, maar wees dat aanbod af. 

Nu ziet hij het belang in van het tijdelijk directeurschap, zo melden bronnen aan De Telegraaf. Ajax gaf de voorkeur aan een interne oplossing, want iemand van buitenaf zou lang de tijd nodig moeten hebben om te worden ingewerkt als interim-CEO, terwijl Geelen de (hoofdpijn)dossiers als geen ander kent. 

De tijdelijke functie van Geelen is ook een wens eweest van het personeel, de bestuursraad en de overige directieleden van Ajax. Ondertussen gaat de huidige nummer vijf van de Eredivisie op zoek naar een nieuwe en vaste algemeen directeur.

Update: Ajax heeft de aanstelling van Geelen tot tijdelijke algemeen directeur bevestigd. Hij zal het gat overbruggen tot er een nieuwe, vaste directeur gevonden is.