Ajax-fans scanderen naam Van Gaal: 'Ik vrees voor zijn gezondheid'

Ajax-fans scanderen naam Van Gaal: 'Ik vrees voor zijn gezondheid'

24 september 2023 om 16:35

De supporters van Ajax scandeerden zondag de naam van Louis van Gaal, nadat De Klassieker tegen Feyenoord definitief was gestaakt. De ex-bondscoach zou ervoor open staan om zijn club de helpende hand te bieden, maar Kenneth Perez plaatst enkele kanttekeningen.

De Deense analist vindt het niet verstandig om opnieuw één iemand alle macht te geven bij Ajax. "Je moet nooit één iemand de sleutel geven, dat hebben ze vaker gedaan. Ook met grote namen: niet doen. Altijd met meerderen elkaar corrigeren en met elkaar sparren. Ook met Louis van Gaal", laat hij weten bij ESPN.

Volgens Perez heeft Van Gaal wel de kwaliteiten om Ajax te helpen. "Het enige waar ik voor vrees is zijn gezondheid. Ik sprak hem net toevallig. Hij ziet er goed uit, maar ik meen te kunnen zien dat het een pijnlijk iets is. Hij zei nog: ik wacht op uitslagen en heb eigenlijk een wonder nodig. Als je zo’n klus aanneemt, lijkt me dat veel."

De crisis bij Ajax wordt alsmaar groter. Feyenoord leidde met 0-3 in de Johan Cruijff Arena op het moment dat het duel werd gestaakt. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat en trainer Maurice Steijn liggen zwaar onder vuur.