Van der Vaart had lunch met Van Gaal: "Zijn handen jeuken"

Van der Vaart had lunch met Van Gaal: "Zijn handen jeuken"

24 september 2023 om 14:29

De handen van Louis van Gaal jeuken om aan de slag te gaan bij Ajax. Dat stelt Rafael van der Vaart, die voorafgaand aan De Klassieker in de Johan Cruijff Arena samen lunchte met de ex-bondscoach van Oranje.

Ajax had meerdere prominten uitgenodigd voor een lunch. Daar waren ook Van der Vaart en Van Gaal bij aanwezig. Die laatste zou ervoor open staan om in te stappen bij de geplaagde Amsterdamse club, zo heeft De Telegraaf vernomen. Ook de oud-spelmaker van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur denkt dat de ervaren oefenmeester staat te trappelen.

"Louis is natuurlijk de ideale man voor Ajax. Zijn handen jeuken", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Deze club heeft duidelijkheid nodig. Als één iemand van duidelijkheid houdt, dan is het Louis. Het zou mij niet verbazen als ze binnen nu en een paar dagen serieus overwegen om hem carte blanche te geven. Hem zou je dat wél kunnen geven, omdat hij echt het beste voor heeft met Ajax."

Zowel de positie van directeur voetbalzaken Sven Mislintat als die van trainer Maurice Steijn wankelt. Van der Vaart wil dat er direct ingegrepen wordt. "Ajax moet de club weer in eigen handen nemen. Je kunt nooit de club aan een technisch directeur geven, zeker niet als iemand geen Ajax-verleden heeft. Edwin van der Sar en Marc Overmars deden ook wel slechte aankopen, maar dan weet je dat elke beslissing met Ajax-bloed wordt genomen. Met liefde voor de club. Dat weet je nu niet."

Over Steijn is de 109-voudig international minder uitgesproken. "Ik ken Steijn, dus ik kijk gekleurd. Ik snap de kritieken, maar donderdag vond ik dat er muziek in zat."