Slot zwaar teleurgesteld: 'Het is sowieso competitievervalsing'

Arne Slot zwaar teleurgesteld: 'Het is sowieso competitievervalsing'

24 september 2023 om 17:32
Laatste update: 24 september 2023 om 18:19

Arne Slot is zwaar teleurgesteld dat De Klassieker moest worden gestaakt. De Feyenoord-trainer stevende met zijn ploeg af op een ruime zege tegen Ajax.

Slot meldde zich pas laat voor de camera van ESPN. "Dat is veiligheid, omdat je natuurlijk ook hoort wat er gebeurt. Daar merken wij overigens niets van waar wij zitten. En natuurlijk is er overleg van hoe het nu verder gaat."

Slot weet dat Ajax-spelers zich zorgen maakten over de veiligheid van hun geliefden, nadat Amsterdamse hooligans via de hoofdingang het stadion probeerden binnen te dringen. Jay Gorter bracht in paniek zijn zwangere vrouw in veiligheid. "Dat kan ik heel goed begrijpen. Dat dat gevoel je bekruipt, als je familie hier op de tribune zit. Maar zoals je weet mogen er geen Feyenoord-fans mee naar de Arena en waren er alleen vier of vijf directieleden. Vorig jaar was er eentje vermomd, de vriendin van Santiago Gimenez, maar die zat nu in Amerika. Er was dus niemand van ons en daar was ook geen onrust over."

Slot probeert zo goed en zo kwaad als het gaat de wedstrijd te analyseren. Santiago Gimenez vertolkte een hoofdrol met twee doelpunten en een assist. "Dat mag je benoemen. Het waren goede goals. De wedstrijd was zo rommelig dat ik denk dat beide ploegen niet hun beste voetbal hebben gespeeld. We staan wel 0-3 voor, dan is het uitermate vervelend dat het zo moet eindigen."

"Het is heel moeilijk om iets van deze wedstrijd te vinden", vervolgt Slot. "Het was een rare wedstrijd, waarin we meerdere keren moesten stoppen. Het is vooral vervelend dat er voor ons een mooi moment is ontnomen."

Slot baalt flink. "Het is hoe dan ook competitievervalsing, die is enorm. Ajax ging de minste fase in, omdat ze donderdag nog gespeeld hebben. Zij gingen mentaal, maar ook fysiek de minste fase in. Er zijn drie opties, uitspelen met publiek, zonder publiek of een reglementaire overwinning voor ons. De eerste optie is niet aannemelijk."