Leverkusen zet met Frimpong goede reeks voort en wint overtuigend van promovendus

Leverkusen blijft presteren en zet promovendus overtuigend aan de kant

24 september 2023 om 18:00
Laatste update: 24 september 2023 om 18:18

Bayer Leverkusen heeft zijn goede start in de Bundesliga een passend vervolg gegeven. Zondag nam het team van Xabi Alonso het op tegen promovendus 1.FC Heidenheim en werd er met 4-1 gewonnen, waardoor Bayer gedeeld koploper is, met Bayern München.

Donderdag speelde Leverkusen nog tegen het Zweedse BK Häcken, dat getrakteerd werd op een 4-0 nederlaag. Tegen Heidenheim keerde Jeremie Frimpong, die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, terug in het basiselftal en kwam zijn ploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong door Victor Boniface, die ook donderdag trefzeker was. De Nigeriaan kwam deze zomer over van het Belgische Union Sint-Gillis en ervaart weinig problemen met het aarden in Duitsland. De 1-0 voorsprong was tevens de ruststand.

Na rust was het Eren Dinkçi die de gasten op gelijke hoogte bracht, maar al snel was het Jonas Hofmann die Leverkussen weer op voorsprong zette. Via een penalty van Boniface en een goal van Amine Adli werd het uiteindelijk nog 4-1. Met zijn twee goals brengt Boniface zijn totaal in de Bundesliga op vier doelpunten uit evenzoveel wedstrijden. Ook heeft hij reeds twee assists op zijn naam staan.