Kraay: "Van den Boomen in paniek, Gorter bracht zwangere vrouw in veiligheid'

Kraay: 'Van den Boomen in paniek, Gorter bracht zwangere vrouw in veiligheid'

24 september 2023 om 18:14

Ajax-spelers maakten zich grote zorgen over de veiligheid van hun partners, zo weet ESPN-verslaggever Hans Kraay junior te melden. Jay Gorter en Branco van den Boomen zouden 'in paniek' zijn geweest.

Het liep zondagmiddag helemaal uit de hand in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd werd, nadat er tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gegooid, definitief gestaakt, waarna supporters de hoofdingang forceerden en naar binnen wisten te dringen. Kraay vertelt in gesprek met Feyenoord-trainer Arne Slot over de bezorgheid van de Ajax-selectie. "Zitten er bij jullie ook spelers die zich grote zorgen maakten om de spelersvrouwen, zoals bij Ajax is gebeurd?"

"Van den Boomen was in paniek, Gorter probeerde zijn zwangere vrouw in veiligheid te brengen", zegt Kraay. Slot leeft mee met de Ajax-spelers en geeft aan dat er geen reden tot zorg is bij zijn eigen spelers. "Ik kan heel goed begrijpen dat dat gevoel je bekruipt als je een speler bent van de thuisspelende ploeg en je familie zit op de tribune. Maar zoals je weet mogen er geen Feyenoord-supporters mee naar de Arena en waren er alleen vier of vijf directieleden. De vriendin van Santiago Gimenez was vorig seizoen vermomd, maar die zit nu in Amerika. Er was niemand van ons, dus daar was geen onrust over."