AZ herstelt zich met ruime zege op PEC van Europese vernedering

AZ herstelt zich met ruime zege op PEC van Europese vernedering

24 september 2023 om 18:38

AZ heeft het blazoen weer wat opgepoetst na de Europese blamage tegen Zrinjski Mostar. De ploeg van Pascal Jansen won met 0-3 bij PEC Zwolle

AZ beleefde donderdag een afgang van jewelste door een voorsprong van drie doelpunten uit handen te geven in Bosnië (4-3). Desondanks voerde Jansen geen wijzigingen door voor het bezoek aan Zwolle. In de jacht op eerherstel sloegen de Alkmaarders al snel toe. Yukinari Sugawara bediende Mayckel Lahdo, die wegdraaide bij zijn tegenstander en met links de hoek vond: 0-1.

Ondanks die vroege goal verzuimde AZ om door te drukken. Zelf kwam het echter ook nauwelijks in de problemen. In de tweede helft verdubbelde Myron van Brederode de marge al snel. Zijn schot verdween via het been van Bram van Polen in de verre hoek. PEC dacht via een strafschop iets terug te kunnen doen, nadat Vellios naar de grond was gegaan in duel met Riechedly Bazoer. De VAR riep arbiter Edwin van de Graaf echter naar het scherm. Bazoer bleek eerst de bal te hebben geraakt, waardoor de marge twee bleef.

AZ speelde het duel daarna rustig uit en via Vangelis Pavlidis werd het zelfs nog 3-0. Voor de Griek alweer zijn zevende treffer dit seizoen. De ploeg van Jansen nestelt zich zodoende weer naast PSV aan kop van de Eredivisie. Het mooiste moment was desondanks de rentree van Bruno Martins Indi na een jaar afwezigheid. De verdediger viel na zeventig minuten in.