Maurice Steijn: 'Of mijn wissels een statement waren?'

Steijn verklaart keuzes in Ajax-opstelling en gaat in op 'statement'

24 september 2023 om 18:41
Laatste update: 24 september 2023 om 18:51

Na afloop van de gestaakte editie van Ajax-Feyenoord stelt Hans Kraay Ajax-trainer Maurice Steijn voor de camera van ESPN de vraag of zijn wissels een statement waren. Steijn had immers een basisplaats over voor jeugdproduct Silvano Vos, ten faveure van aankoop Benjamin Tahirovic. Verder werden Mislintat-aankopen Anton Gaaei en Borna Sosa al snel vervangen door Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine.

Dat Salah-Eddine inviel mag opvallend heten, daar hij niet alleen inviel voor een aankoop, maar ook als invaller de voorkeur kreeg boven miljoenenaankoop Gastón Ávila, waar door de supporters met verbazing op werd gereageerd. "Nee hoor, zeker geen statement. Ik kijk gewoon wat die jongens presteren", luidde de reactie van Steijn, die daarmee ontkent dat hij vanuit niet-sportieve motieven wisselt.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Vos heeft het als invaller heel goed gedaan tegen Olympique Marseille. Hij is een goede, talentvolle jongen. Hij zit op dit moment beter in zijn vel dan de andere twee middenvelders. Rensch was al een optie om te laten starten, maar was deze week niet helemaal fris. Salah-Eddine bracht ik in omdat ik Sosa niet goed vond spelen en Hato centraal wilde houden vanwege zijn snelheid. Dat waren de keuzes, het heeft niets met een statement te maken", aldus Steijn.