Driessen voorspelt bijltjesdag bij Ajax: 'Mislintat misschien vandaag al'

Driessen voorspelt bijltjesdag bij Ajax: 'Mislintat misschien vandaag al'

24 september 2023 om 19:47

De dagen van Sven Mislintat als directeur voetbalzaken van Ajax zijn geteld, zo is de overtuiging van Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf kan het doek zelfs zondagavond al vallen.

Het hoofd van Mislintat lag al op het hakblok en na De Klassieker is zijn positie er niet beter op geworden. "De eerste stap moet zijn dat er schoon schip gemaakt wordt", reageert Driessen in een video-item van de krant. "Mislintat moet sowieso op non-actief zolang het onderzoek duurt en daarna moet je hem gewoon ontslaan vanwege de wanprestatie die hij heeft geleverd. Dat zien we iedere dag, iedere wedstrijd."

Driessen denkt niet dat het bij het ontslag van Mislintat zal blijven. "Daarnaast Jan van Halst, de rvc, Maurits Hendriks… Dit moet gaan leiden tot bijltjesdag. Het kan gewoon niet anders in deze situatie." Hij verwacht spoedig groot nieuws uit de Johan Cruijff Arena. "Ik verwacht dat de kop van Sven Mislintat binnen enige dagen, of misschien zelfs vandaag, zal rollen. In ieder geval op non-actief. Als je trainers gaat bedreigen en spelers gaat ophitsen in de kleedkamer, hoor je gewoon geen directeur voetbalzaken van Ajax te zijn. Er is geen weg meer terug."

Driessen weet dat Mislintat weinig geliefd is bij de Ajax-fans. "Deze man kan waarschijnlijk niet eens meer veilig in de omgeving van het stadion rondlopen en zijn beleid uitvoeren. Het is een onhoudbare situatie. Voor hem, maar voor meer mensen in de organisatie. Hij zal niet het enige slachtoffer worden van de grote schoonmaak die gaat volgen."

Louis van Gaal, die aanwezig was in het stadion, werd tijdens De Klassieker al toegezongen. "De naam van Louis van Gaal klinkt al snel. Vorige week hebben we geschreven dat hij onder bepaalde voorwaarden bereid zou zijn om eventueel in te stappen. Er zal iets gevonden moeten worden."